FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

1. Voor welke leeftijd zijn de boeken bedoeld?

De boekjes groeien mee met de ontwikkeling van het kind qua taalgebruik en plot. Boekjes 1 en 2 zijn eenvoudiger dan boekje 6 of 7. Over het algemeen vinden kinderen in de leeftijdscategorie 3 tot 5 jaar de verhaaltjes leuk. Voor de jongste kinderen is het beter om met de eerste boekjes te beginnen. Vanaf een jaar of 7 kunnen kinderen de boekjes zelf lezen.

2. De boeken gaan over snoepjes. Gaat mijn kind hierdoor meer snoep eten?

Nee, er is geen enkel bewijs dat kinderen na het lezen van ‘De Snoepvriendjes’ meer behoefte hebben aan het eten van snoep. Kinderen zien de Snoepvriendjes meer als vrolijke figuurtjes dan dat zij ze associëren met snoep. En bovendien: als je snoepjes als je vriendjes gaat zien, dan wil je ze toch niet opeten?

3. Zijn de Snoepvriendjes-boekjes ook in de boekhandel vinden?

Op dit moment zijn de boeken exclusief verkrijgbaar bij Couvée-Benoordenhaeghe Boek & Kantoor (Van Hoytemastraat 66) in Den Haag: https://libris.nl/boekhandel-denhaag. Zodra ze ook bij andere boekwinkels te koop zijn, wordt dat op deze website gemeld. Kaarten en stickers zijn alleen via de website te bestellen.

4. Why aren’t all the Candy friends books available in English?

As the books are published privately, they have to be translated into English by the author. This takes up quite some effort and time. Therefore, for now, only the first story (‘Chocoloco melts’) has been translated into English. If this book proves to be popular with non-Dutch readers, more books will become available in English.

Kokindje FAQ
Cart
  • No products in the cart.