Privacyregelement

In dit privacyreglement leg ik graag uit wat ik (Tante Seline, eigenaar van www.desnoepvriendjes.nl) met je persoonlijke gegevens doe die je bewust of onbewust achterlaat op mijn website en in mijn webshop. Ik ben verplicht tot een heldere uitleg op grond van zowel Nederlandse als Europese wetgeving (de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de General Data Protection Regulation (GDPR). 

Dit reglement is voor het laatst gewijzigd op 30 oktober 2019.

Wat is een persoonsgegeven?
Een persoonsgegevens is informatie over iemand, waardoor die persoon geïdentificeerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn je naam, adres, en e-mailadres, maar ook je bankrekening en je IP-adres. 

Wat doet www.desnoepvriendjes.nl met je persoonsgegevens?
Als je alleen mijn website bezoekt, verzamel ik geen persoonsgegevens van je. Je blijft dan anoniem. Dat wordt uiteraard anders als je besluit iets via mijn webshop te bestellen. Ik heb dan een aantal gegevens van je nodig waardoor je traceerbaar bent. Deze gegevens bewaar ik een jaar. Ik deel deze gegevens verder met niemand en verkoop ze ook niet door aan andere partijen. 

Een account aanmaken
Als je iets bestelt via de webshop, kun je ervoor kiezen wel of geen account aan te maken. Voordeel van een account is dat je niet telkens opnieuw je persoonsgegevens hoeft in te voeren.  Zolang als de account bestaat, worden de gegevens bewaard. Je kunt te allen tijde besluiten je account op te heffen.

Opslag van je e-mailadres
Als je me een e-mail stuurt via tanteseline@desnoepvriendjes.nl met een vraag, feedback, of andere informatie, bewaar ik je e-mailadres gedurende één jaar. Als je iets bestelt, heb ik je e-mailadres nodig om je te laten weten dat ik je bestelling heb ontvangen en verstuurd. Je e-mailadres deel ik met niemand en verkoop ik ook niet aan andere partijen. Ook gebruik ik je e-mailadres niet om je op de hoogte te houden van aanbiedingen of van nieuwe ontwikkelingen via een nieuwsbrief. Als klanten daar juist behoefte aan blijken te hebben, kan dat in de toekomst veranderen.

Gebruikt www.desnoepvriendjes.nl cookies?
Cookies zijn kleine stukjes informatie die worden verzonden en opgeslagen op je computer, laptop of smartphone wanneer je mijn website en webshop bezoekt. Ik gebruik alleen functionele en analytische cookies. Ik gebruik dus geen cookies om bijvoorbeeld je surfgedrag in kaart te brengen.

Met functionele cookies kan ik de website goed laten werken en jou als klant beter van dienst zijn. De inhoud van je winkelwagentje wordt bijvoorbeeld twee weken bewaard als je niet meteen overgaat tot een bestelling. Dat is handig als je later mijn website weer bezoekt.

 Analytische cookies vertellen me bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn website en webshop bezoeken. Dat is voor mij belangrijke informatie omdat ik dan o.a. kan bepalen hoe ik mijn website en webshop kan verbeteren.

Deze gegevens zijn anoniem. Dit soort cookies zijn dan ook niet privacygevoelig. Daarom hoef jij als bezoeker er geen toestemming voor te geven. Wel moet ik je erover informeren als je mijn website bezoekt. Daarom krijg je er een melding van op je scherm.

Zijn je persoonsgegevens veilig op www.desnoepvriendjes.nl?
Uiteraard is het van het grootste belang dat je persoonsgegevens veilig zijn als je op mijn website iets bestelt. Daarom werk ik met een beveiligde (SSL-) website, te herkennen aan het groene slotje in de browserbalk. 

Hoe zit het met de persoonsgegevens van kinderen jonger dan zestien jaar?
www.desnoepvriendjes.nl biedt producten aan die in eerste instantie bedoeld zijn voor kinderen. Ik verzamel echter geen informatie over kinderen die mijn website en webshop bezoeken. Iemand jonger dan zestien jaar kan in principe ook niets bestellen zonder toestemming van een ouder of voogd.

Welke rechten heb je op het gebied van je persoonsgegevens?
* Recht op inzage: je hebt het recht om me te vragen welke gegevens ik van je verwerk en voor welk doel. Op verzoek stuur ik je zonder kosten een elektronische kopie van je persoonsgegevens
*Recht op correctie: je hebt het recht om je gegevens te laten corrigeren als ze niet kloppen of deze aan te vullen.
*Recht op overdraagbaarheid van gegevens: je hebt het recht om de door jou aan mij verstrekte gegevens op te vragen in een elektronisch leesbaar vorm en ze over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.
*Recht om vergeten te worden: Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten verwijderen wanneer ze onjuist, ontoereikend of niet langer relevant zijn. 

Als je van (een van) bovenstaande rechten gebruik wilt maken, stuur dan een e-mail naar tanteseline@desnoepvriendjes.nl

Heb je nog vragen over dit privacyreglement? Neem dan gerust contact met me op via tanteseline@desnoepvriendjes.nl.

Je kunt voor algemene informatie over het bewaren van persoonsgegevens natuurlijk ook de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.