Wie zijn de Snoepvriendjes?

De Snoepvriendjes zijn een hecht vriendengroepje dat bestaat uit onderstaande zes snoepjes. Ze staan altijd voor elkaar klaar, maar schromen niet ook anderen in nood te helpen.

Snoepvriendjes group foto

Hieronder lees je meer over elk Snoepvriendje!

Chocoloco_portrait

Chocoloco

Deze chocoladereep heeft het beste met zijn medesnoepjes voor, maar kan niet goed tegen de zon omdat hij dan smelt. Chocoloco woont in een huis dat op een chocoladereep lijkt. Hij houdt erg van aardbeienjam en is de neef van oom Bonbon. Lees meer in boekje 1 en 2.

book image
1. Chocoloco smelt
book image
2. Oom Bonbon komt op bezoek
Gekkie_Spekkie_portrait

Gekkie Spekkie

Dit spekkie is bepaald niet het handigste Snoepvriendje, waardoor hij regelmatig valt. Gelukkig is hij zacht, dus hij kan geen botbreuken oplopen. Lees hier meer over in boekje 4.

book image
4. Houd je goed vast, Gekkie Spekkie!
Licky_Lolly_portrait

Licky Lolly

Deze lolly heeft geen armen en maar één been, maar staat volop in het leven! De Snoepvriendjes komen regelmatig in zijn grote tuin spelen, zoals je in boekje 1 kunt lezen.

book image
1. Chocoloco smelt
Koekje-met-een-boekje_portrait

Koekje-met-een-boekje

Dit koekje zit altijd met zijn neus in de boeken. Hij is dan ook elke week te vinden in de bibliotheek van Snoepstad waar hij tientallen boeken leent over de meest uiteenlopende onderwerpen. In boekje 7 lees je wat voor avonturen hij daar meemaakt.

book image
7. De Letterdief
Bubbelbobbel_portrait

Bubbelbobbel

Deze bubbelgum is misschien klein, maar wel heel sterk. Hij heeft een enorme longcapaciteit waarmee hij grote bellen kan blazen. Die gave komt in sommige situaties goed van pas, zoals in boekje 6.

book image
6. Het gaat mis op de kermis
Kokindje_portrait

Kokindje

Dit dropje is de enige vrouw van het stel, maar tegelijkertijd het slimste Snoepvriendje. Ze is weliswaar klein, maar haar hersentjes werken overuren en ze komt altijd met vindingrijke ideeën. Ze woont met haar ouders en zusje Griotje in Snoepdorp. Over haar verhuizing naar Snoepdorp lees je in boekje 3.

book image
3. Kokindje gaat verhuizen

Bijfiguren

Omdat er steeds verhaaltjes over de Snoepvriendjes bijkomen zal het aantal bijfiguren zich blijven uitbreiden.

Chocoloco

De Letterdief

De Letterdief houdt aanvankelijk niet van lezen omdat hij er niet goed in is. Hij bedenkt daarom een apparaatje om letters uit boeken te verwijderen, zodat andere snoepjes óók niet meer goed kunnen lezen. Hoe het met hem afloopt, lees je in boekje 7.

book image
7. De Letterdief
Chocoloco

De Vogel

De Vogel woont in het bos vlakbij Snoepstad. Vanwege een gebroken vleugel verstoort hij de picknick van de Snoepvriendjes. De Snoepvriendjes nemen hem mee naar de dokter in Snoepstad. Wat er daarna gebeurt, lees je in boekje 5.

book image
5. De Snoepvriendjes en de vogel
Chocoloco

Kokindjes familie

De vader van Kokindje is een dropsleutel en de moeder een honingdropje. Het zusje van Kokindje heet Griotje. Na de geboorte van Griotje is het jonge gezin verhuisd naar een vrijstaand huis in het rustieke Snoepdorp. Lees er meer over in boekje 3.

book image
3. Kokindje gaat verhuizen
Chocoloco

Oom Bonbon

Oom Bonbon is de oom van Chocoloco. Hij woont in Bonbonland, dat naast Snoepland ligt en waar iedereen Frans en Nederlands spreekt. Hij bezoekt zijn neef zo nu en dan met de trein en brengt dan leuke cadeautjes mee. Lees meer over oom Bonbon in boekje 2.

book image
2. Oom Bonbon komt op bezoek
Cart
  • No products in the cart.